Over

Wij maken ferments. 

Zoekend naar een betere verbintenis met de natuur zijn wij New Bean begonnen vanuit het oogpunt om voedselverspilling te verminderen en meer in de seizoenen te leven. Zo komen veel kruiden en smaakmakers uit eigen tuin of plukken we die in het wil. En werken we veel met geredden producten.
In samenwerking met chefs maken we voor hun (op maat gemaakte) ferments voor hun menu. En in samenwerking met producenten, die tegen een overschot aanlopen ontwikkelen we nog meer ferments. Samenwerkingen vormen dan ook de basis van New Bean
Wij zijn altijd geïnteresseerd om met verschillende partijen ferments te ontwikkelen! Neem contact op

Samenwerking

x Mama Gaia

Voor Mama Gaia ontwikkelen we elk seizoen nieuwe kombucha’s. Daarnaast hebben wij op basis van de heerlijke plant-based gerechten een non alcoholische paring ontwikkeld dit in samenwerking met de chef.
Website; Mama Gaia
Naturel kombucha
Hibiscus + vlierbloesem kombucha
Vijgenblad kombucha
Spar kombucha
Venkelzaad kombucha
Rooibos + madam jeanette kombucha

Gefermenteerde cashew melk

x Tuinen van Mokkenburg

Kim van de Tuinen van Mokkenburg kwam naar ons toe met een overschot aan pruimen en uien. Samen met Kim hebben we een goeie preserve reeks gemaakt Elk product met zijn eigen karakter en smaak.
Website; Tuinen van Mokkenburg
Port-pruimen confituur
Pruimen appel chutney
Grove rode uien chutney

x Appel van Opa

Rogier Tan gaat samen met zijn appelpers langs bij verschillende boeren om hun appels te persen tot sap. Na de productie van de sap blijft het pulp over. Deze pulp gebruiken wij als basis voor onze appelazijn. Uit deze mooie samenwerking is een geweldige rauwe appelazijn ontstaan die zacht en vol is van smaak!
Website; Appel van Opa
Appelazijn
Appelazijn met vliebloesem

Wie

Janneke Kors is de drijfveer achter New Bean. Ze is werkzaam als freelance kok en heeft in de afgelopen jaren in verschillende keukens haar liefde voor fermenteren ontwikkeld. Daarnaast voelt ze een sterke verbintenis met de natuur en heeft daardoor een groot verantwoordelijkheidsgevoel om voedselverspilling tegen te gaan.